eduroam trening – Beograd

U četvrtak 28. aprila AMRES u saradnji sa CBP taskom u okviru GEANT4-1 projekta organizuje eduroam trening, kao nastavak inicijative AMRES-a, koja za cilj ima povećanje broja institucija povezanih na eduroam uslugu. Trening je namenjen administratorima AMRES korisnika i sastoji se od teoretskog i praktičnog dela.

Kao rezultat treninga očekuje se bolji nivo razumevanja AAI koncepta kroz primenu u eduroam usluzi. Trening je osmišljen za administratore koji rade ili će raditi na implementaciji RADIUS servera, kao i za one koji žele da steknu ili učvrste svoje znanje. Broj mesta je ograničen na 25, pa je potrebno blagovremeno obezbediti učešće. Registracija će biti otvorena do utorka, 26. aprila.

Više informacija o ovom događaju možete pronaći ovde.

Međunarnodna dvodnevna radionica posvećena datacentrima – Helsinki, Finska

Dvodnevna radionica posvećena modernim datacentrima će biti održana 11-12. septembra u glavnom gradu Finske, Helsinkiju. Učesnici će razmatrati mehanizme neophodne za kreiranje “cloud” servisa i organizovanje energetski efikasnog datacentra. Radionica će sadržati više sesija od kojih će svaka biti posvećena određenom aspektu rada datacentra: mreža, sigurnost, troškovi održavanja i sl.

Predavanja sa radionice će biti dostupna uživo putem webcast prenosa.

 

Više informacija o ovom događaju možete pronaći ovde.